Dominican Republic Honey Barahona AA, szemes kávé

 

Lighthouse Coffee Dominican Republic Honey Barahona AA Ez a szemes kávé gazdag, erőteljes testtel rendelkezik, kakaós alappal és olyan ízjegyekkel, mint a dohány, karamellizált gyümölcs, kandírozott narancs, keksz és datolya. Egy korty ebből a kávéból, és máris egy utazáson találod magad a Karib-tenger szívében! Ez a kiváló kávé tökéletesen kiegyensúlyozott ízvilágot kínál.

 

100% Arabica – Frissen pörkölt kávé a Dominikai Köztársaságból, amit mindenképp érdemes megkóstolni!

A Barahona AA kávé honey eljárással készül, amely 16 órás fermentációval biztosítja a kávé különleges ízprofilját. Az AA jelölés a legmagasabb minőséget képviseli.

Hmotnosť v gramoch
A választott változat nem áll rendelkezésre. Választott paraméterek visszaállítása.
Elérhetőség Raktáron Raktáron Raktáron Kérjük, válasszon változatot
Ft3 395 Ft6 751 Ft12 742 Ft3 395-tól Ft2 853 ÁFA nélkül Ft5 673 ÁFA nélkül Ft10 708 ÁFA nélkül Ft2 853-tól ÁFA nélkül
Dominican Republic Honey Barahona AA, szemes kávé
Ingyenes szállítás
Ingyenes szállítás
25 000 ft feletti rendelés esetén
Kiszállítás
Kiszállítás 24 órán belül
Rendelések 12:00 óráig
Vásárlói elégedettség
1000+
1000+ elégedett vásárló
packeta
5000+
átvételi pont

Lighthouse Coffee Dominican Republic Honey Barahona AA szemes kávé

 

Lighthouse Coffee Dominican Republic Honey Barahona AA Ez a szemes kávé gazdag, erőteljes testtel rendelkezik, kakaós alappal és olyan ízjegyekkel, mint a dohány, karamellizált gyümölcs, kandírozott narancs, keksz és datolya. Egy korty ebből a kávéból, és máris egy utazáson találod magad a Karib-tenger szívében! Ez a kiváló kávé tökéletesen kiegyensúlyozott ízvilágot kínál.

 

100% Arabica – Frissen pörkölt kávé a Dominikai Köztársaságból, amit mindenképp érdemes megkóstolni!

A Barahona AA kávé honey eljárással készül, amely 16 órás fermentációval biztosítja a kávé különleges ízprofilját. Az AA jelölés a legmagasabb minőséget képviseli.

 

Ezt a kávét a Sierra de Bahoruco hegységben termesztik, a sziget északnyugati részén, a Barahona régióban, 1100 méteres tengerszint feletti magasságban. A farmok összesen 15 hektáron terülnek el, és a régiót a Dominikai Köztársaság legjobb kávétermesztő vidékeként tartják számon.

A kávécserjék árnyékos környezetben nőnek, hatalmas fák és banánfák oltalmában, vulkanikus, rendkívül termékeny talajon, amely már több mint 300 éve szolgálja a kávétermesztést.

Fedezd fel a Karib-tenger varázslatos ízeit a Lighthouse Coffee Dominican Republic Honey Barahona AA segítségével!

lighthouse coffee dominican republic barahona honey 3image

Honey feldolgozás

A honey feldolgozás egy köztes módszer a mosott (washed) és a naturális feldolgozás között. Nevével ellentétben semmi köze nincs a mézhez – a „honey” elnevezés csupán arra utal, hogy a kávészemek a feldolgozás során ragacsosak lesznek.

A kávécseresznyéket kézzel szedik le, így biztosítva, hogy csak az érett gyümölcsök kerüljenek feldolgozásra, és eltávolítják az éretlen szemeket, valamint az idegen anyagokat.

A cseresznyét megfosztják a külső héjától, azonban a belső, ragacsos gyümölcshús (mucilage) a kávészemeken marad.

A kávészemeket rövid ideig fermentálják, amely során a gyümölcshús természetes cukortartalma elkezd behatolni a kávészemekbe.

A szemeket a ragacsos gyümölcshússal együtt a napon szárítják. A folyamat során a cukrok tovább szívódnak a kávészemekbe, gazdag ízprofilt kialakítva.

Miután elérik a kívánt nedvességtartalmat, a szemeket meghámozzák, de a pergamenréteget rajtuk hagyják egészen a darálás és csomagolás előtt.

Honey feldolgozás típusai

A feldolgozás során a kávét a gyümölcshús mennyisége szerint osztályozzák, amely a szárítás során megmarad a szemeken. Ez alapján négy kategóriába sorolják:

  • Fehér honey (white honey): a legkevesebb gyümölcshússal.
  • Sárga honey (yellow honey): közepes mennyiségű gyümölcshússal.
  • Piros honey (red honey): jelentős mennyiségű gyümölcshússal.
  • Fekete honey (black honey): a legtöbb gyümölcshússal, a leggazdagabb ízprofillal.

Miért különleges a honey feldolgozás?

A honey eljárás eredménye egy kiegyensúlyozott kávé, amely ötvözi a naturális kávék gazdag édességét és a mosott kávék tisztaságát. A természetes cukrok intenzívebb aromákat és egyedülálló ízprofilt kölcsönöznek a kávénak, amely a specialty kávékedvelők körében rendkívül népszerű.

lighthouse coffee dominican republic barahona honey 10image-1

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Frissen pörkölt Lighthouse Coffee
Jótállás: 1 év
Káva: zrnková
Zloženie: 100% Arabica
Krajina pôvodu: Dominikánska republika
Krajina praženia: Slovensko
Spracovanie: Honey
Príprava: Espresso kávovar, alternatívne prípravy

Praženie kávy Lighthouse Coffee Colombia Supremo Rio Magdalena

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés